.......
Even de rem erop, gewoon genieten..

Wandelen in Drenthe is geweldig-Camping de Berghoeve 

Wandelen in Drenthe

Nationaal park Dwingelderveld


Op loop afstand van onze accommodatie is het nationale park het Dwingelderveld te vinden. Het is het grootste en natste aaneengesloten heidegebied van West Europa. Het staat ook wel bekend om zijn 'groote stille heide' Er zijn 2 schaapskudden met herder voor nodig om de heide in goede conditie te houden. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet van verschillende afstanden.

Bezoekerscentrum N.P. Dwingelderveld Ruinen
Hiervandaan beginnen 3 wandelroutes(4-7-13 km) Als je dat te kort vindt kan je ook een route van 16 km doen. Je komt dan langs stille heide en bospaadjes en het Drostenveen een van de mooiste plassen van het Dwingelderveld.


Als je nog langer wilt wandelen in Drenthe,
kan je een digitale route volgen door 6 parken van 470 km.  Dit zijn 36 trajecten van 10 tot 25 km. Verbonden door Ecologisch zones door 4 verschillende provincies.

Nog langer wandelen? Kies dan voor Neem de tijd!: een digitale route door zes Nationale Parken van 470 kilometer. De route is verdeeld over 36 trajecten variërend van 10 tot 25 kilometer. Je kunt er dus ook delen van lopen. 'Neem de Tijd!' loopt via Ecologische Verbindings-zones door vier provincies, zes Nationale Parken, twee Nationale Landschappen en twee Werelderfgoedlocaties.

Liever sneller lopen? Natuurmonumenten heeft op het Dwingelderveld ook een trailrun uitgezet, een onverharde hardlooproute van 23 kilometer. Ook spannend: een speciale nachtwandelroute, ook van Natuurmonumenten. Deze ligt vlakbij Dwingeloo en is 5.1 km lang. Normaal gesproken zijn natuurgebieden tussen zonsondergang en -opkomst niet toegankelijk. Terwijl het juist zo bijzonder is, ‘s nachts in de natuurHier kunt u content plaatsen.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram